INDIE: 4 kuriózní způsoby, jak nepozorovaně prchnout před policisty

7. prosince 2015·Zprávy·Redakce

Policisté v Indii denně přepravují tisíce zločinců a podezřelých k různým soudům či do věznic. Většina z nich je přísně střežena, ale i tak někteří přijdou na zajímavé způsoby, jak před spravedlností utéct.

S KŘESÍLKEM NAD HLAVOU

Minulý měsíc utekl z policejní stanice v Bombaji muž, kterého policisté připoutali na služebně k plastovému křesílku. Jakmile v místnosti osaměl, zvedl křesílko nad hlavu a nonšalantně odkráčel. Policejní činitelé později oficiálně připustili, že připoutat podezřelého k lehkému plastovému křesílku nejspíš nebude ten nejlepší nápad.  

OPERACE ŽIHADLO

Běžné ráno na předměstí indického hlavního města Dillí se letos 4. listopadu změnilo v téměř hororovou scénu, když na policejní služebnu vletěl roj včel z nedalekého stromu. Zatímco se policisté snažili schovat pod stoly a židlemi, zadržený muž na žihadla nedbal a ze stanice v klidu odešel.  

JSEM TU JEN NA NÁVŠTĚVĚ

Mezi kuriózní historky se zapsal také případ muže odsouzeného za vraždu, který v klidu odešel z věznice v Bengalúru. Stačilo si na zápěstí natisknout improvizovaně vyrobené razítko, jaké se dává návštěvám ve věznici kvůli identifikaci. Tím se jen v civilním oblečení prokázal dozorcům a prostě odešel.  

INVALIDA NEBO NE?

Ještě vynalézavější byl muž, který uprchl z policejní vazby v Bombaji. Nejprve se nechal z vazební věznice převézt do nemocnice poté, co si začal stěžovat, že nemůže hýbat nohama. Zatímco na kolečkovém křesle čekal na vyšetření, požádal, aby ho dozorce odvezl na toaletu. Tam strávil 30 minut – a pak klidně po svých odešel. Zaskočený dozorce vysvětloval, že muže neviděl jinak, než na vozíku, a bez něj ho jednoduše nedokázal identifikovat.

Zprávy - další články

Doporučujeme