Internet samotu nevyřeší, dávno zjistili účastníci velkého rande

16. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Internetových seznamek je nepočítaně, ale najít partnera a navázat vztah je pro mnoho lidí stále větší problém. Chybí čas i vhodné společenské příležitosti. Virtuální kontakt nikdy realitu nenahradí, plyne z vyjádření a životních příběhů účastníků a účastnic “největšího československého rande”, kteří hovořili s novináři.

“My, co tady jsme, jsme většinou na nějakých seznamkách, na jedný, na dvou, třech, čtyřech, pěti… A zkoušíme tam svoje štěstí. Ale tam je to jen virtuální realita. Neslyšíte hlas toho člověka, nevidíte jeho mimiku, reakce,” uvedl Luboš, hovorný muž středního věku.

Na tváře ze seznamek navíc člověk podle Luboše hned pohlíží jako na potenciální partnery a partnerky. Chybí tak předstupeň kamarádství, ze kterého za normálních okolností často vznikají hlubší vztahy.

“To je ta skutečná přirozenost. Známe někoho týden, měsíc, pak za půl roku nás trkne, že by to mohlo být ono,” popsal Luboš, podle kterého jsou lidé společenští, potřebují se potkávat, aby se mohli “okoukat”. I proto se zúčastnil dvoudenní akce, kterou v Brně připravila sociální umělkyně Kateřina Šedá.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme