Zmatky kolem pandemie: Jak budou mít obchody otevřeno na Velikonoce?

9. dubna 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Letošní Velikonoce budou zřejmě o dost jiné, než na jaké jsme zvyklí. Sotva se ve čtvrtek otevřely některé další obchody, přicházejí hned tři sváteční dny a v otevíracích dobách tak může být zase trochu zmatek. Jak to bude letos na Velký pátek, Velikonoční neděli a Velikonoční pondělí?

Během běžného provozu by všechny prodejny nad 200 m2 měly mít o svátcích zavřeno. Kvůli nouzovému stavu ale Česká obchodní inspekce vydala prohlášení, které obchodům umožňuje otevřít. Většina velkých řetězců se ho nicméně rozhodla nevyužít a v pondělí bude mít zavřeno.

Velký pátek

Velký pátek letos připadá na 10. dubna. V tento den by drtivá většina prodejen měla fungovat stejně, jako obvykle. Rozdíl bude jen u těch, které mají běžně otevřeno nonstop. Ty se zákazníkům uzavřou ve 23:00.

Velikonoční neděle

Problémy nakupující nebudou mít ani o Velikonoční neděli 12. dubna. Také v tento den zůstane většina prodejen otevřená. Nonstopy se ale výjimečně otevřou až v 6:00 ráno.

Velikonoční pondělí

Na Velikonoční pondělí, které letos přijde 13. dubna, už si nicméně budete muset nakoupit trochu dopředu. Zavřené zůstanou pobočky řetězců Albert, Kaufland, Lidl, Makro, Globus, Penny i Tesco, u něhož nebude fungovat ani online prodej s dovozem domů. Některé prodejny obchodů Billa ale zůstanou otevřeny – týká se to například pobočky na Letišti Václava Havla, pražském Hlavním nádraží nebo všech prodejen na čerpacích stanicích Shell.

Sledujte koronavirus a jeho dopady nejen vážně, ale i s nadhledem a v souvislostech ze všech úhlů i v audio podobě.

Zprávy - další články

Doporučujeme