James Bond je alkoholik! Podle vědců má slavný špion vážný problém s pitím

11. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Slavná postava legendárního špiona Jamese Bonda má údajně velmi vážný problém s alkoholem. S tímto závěrem přišli autoři studie, ve které analyzovali množství alkoholu, které Bond vypil během filmů i v původních knihách. Došli k závěru, že běžný člověk by na jeho místě pravděpodobně dávno skončil »pod drnem«.

Autoři ulítlou studii pojmenovali “Povolení zapíjet” (Licence to Swill, pozn. red.) po vzoru legendárního »povolení zabíjet« (Licence to kill, pozn. red.). Podle jejich závěrů by měl hvězdný špion rozhodně vyhledat pomoc.

“Jsou zde silné a konzistentní důkazy, že má James Bond chronický problém s konzumací alkoholu na tom nejvážnějším konci spektra,” uvedli autoři v článku o svých zjištěních publikovaném v odborném časopise the Medical Journal of Australia.

Při své práci analyzovali 24 filmů s tímto hrdinou. Zjistili, že v nich celkem vypil 109 alkoholických drinků s průměrem 4,5 drinku na film. Úplně nejhorší pro něj měl být film Quantum of Solace z roku 2008, ve kterém spořádal šest Vesper Martini. To odpovídá 24 jednotkám, díky čemuž by měl v krvi 0,36 % alkoholu. Pro většinu lidí by to bylo smrtelné.

Vědci rovněž zjistili, že v jedné z knih Bond vypil dokonce neuvěřitelných 50 jednotek alkoholu, což je množství, které by prakticky každého člověka poslalo rovnou na onen svět.

Zprávy - další články

Doporučujeme