James Bond přišel o režiséra

22. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Britský režisér Danny Boyle nebude navzdory původním plánům natáčet nejnovější film o agentovi Jamesi Bondovi. Podle agentury Reuters o tom v úterý informovali producenti snímku, který se měl začít točit ještě letos. Důvodem, proč se oscarový filmař na pětadvacáté bondovce nebude podílet, jsou podle producentů "tvůrčí neshody".

Michael G. Wilson, Barbara Broccoliová a Daniel Craig dnes oznámili, že kvůli tvůrčím neshodám se Danny Boyle rozhodl dále nerežírovat Bonda 25,” uvádí se na oficiálním twitterovém účtu filmu s odkazem na dvojici producentů a představitele hlavní role dosud nepojmenovaného pokračování špionážní série. Podrobnosti k Boylovu kroku producenti nezveřejnili, sám režisér se k němu nevyjádřil.

Jednašedesátiletý britský filmař se proslavil především snímkem Trainspotting, zaujal ale i filmy Pláž, Steve Jobs či Milionář z chatrče. Posledně jmenovaný snímek získal osm Oscarů, včetně cen za nejlepší film a režii.

Scénář k novému dobrodružství agenta 007 je dílem Johna Hodge, se kterým Boyle spolupracoval už na Trainspottingu. Premiéra filmu je plánována na podzim příštího roku. Hlavní roli již popáté ztvární Craig.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme