Jan Tříska bojuje o život! Spadl z Karlova mostu do Vltavy

24. září 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Osmdesátiletý herec Jan Tříska je po zranění ve vážném stavu v nemocnici. Od pondělí měl natáčet film Na střeše, natáčení ale bylo odloženo. ČTK to sdělila mluvčí filmu Uljana Donátová. Podle serverů Blesk.cz a Expres.cz je Tříska mužem, který v sobotu odpoledne spadl z Karlova mostu do Vltavy.

K nehodě došlo v sobotu odpoledne kolem 16. hodiny. “Muž po vytažení z vody nejevil známky života. Lidé, kteří ho z vody vytáhli, ho proto resuscitovali za pomoci rad operátora záchranné služby. Když ho záchranáři přebírali, měl už obnovenou srdeční funkci,” uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

“Z důvodu vážného zranění pana Jana Třísky jsme prozatím odložili natáčení filmu Na střeše. O situaci nemáme podrobnější informace a nebudeme se k ní vyjadřovat. Nový začátek natáčení řešíme a oznámíme ho prostřednictvím našeho PR servisu,” uvedla Donátová.

Tříska si jako jeden z nejtalentovanějších herců generace 60. let vysloužil přezdívku český Marlon Brando. Po emigraci dokázal prorazit i v Hollywoodu. Po změně režimu se vrátil do českého povědomí rolemi krále Leara a učitele Igora Hnízda ve filmu Obecná škola. Zůstal ale v Kalifornii a do ČR vyráží na divadelní pódia a před kamery.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme