Je lepší Primark v Česku, nebo se vyplatí pořád vyjet do Drážďan?

24. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Otevření Primarku v Praze. (Foto: ČTK)

Přesně před týdnem otevřel jeden z oblíbených obchodů s oblečením v centru Prahy. Předtím Češi jezdili do Primarku do okolních státu, zejména do Drážďan a Vídně. Jak je to ale s kvalitou výrobku a hlavně cenou? Oplatí se lidem stále vydat na nákupy za hranice? 

Jedna z uživatelek Instagramu se před dvěma dny rozhodla srovnat ceny zboží v Českém a Drážďanském Primarku. Čekali jsme slevy. V Německu bychom nakoupili třikrát levněji,” řekly médiím jedny z prvních zákaznic českého Primarku.  Ceny se liší v pouhých jednotkách až desítkách korun.

Například pásek v Česku stojí 80 korun a v Německu 3 eura, což je v přepočtu cca 76 Kč. Boty v Německu vychází ani ne o padesát korun levněji,” napsala Anna Humlová v příspěvku.

Šaty jsou v Drážďanech za 357 Kč a v Praze je pořídíte za cenu o osm korun vyšší. “Takže žádné drama, jen v Primarku v Drážďanech je lepší výběr, než u nás,” dodala.

View this post on Instagram

A post shared by Anna-Marie Humlová (@annamariehumlova)

Podle serveru eXtra.cz ponožky sice v Česku pořídíte za stejnou cenu, ale až po slevě. Jinak místo 75 korun byste je pořídili za 90 Kč. Kvalitou se výrobky vůbec neliší. Maximální problém je sehnání velikosti a barvy.

Otevření Primarku v Praze. (Foto: ČTK)

Vydat se na nákupy k našim sousedům se vyplatí pouze těm, kteří od hranic bydlí kousek. Ceny jsou podle serveru ve výsledku srovnatelné. Pokud si ale na nákupy vztáhnete průměrný plat českého a německého občana, tak zjistíte, že v Česku zaplatíte za nákup oblečení více. Průměrný plat u nás je 38 525 korun, zatímco průměrný plat Němce činí 106 000 Kč.

Zprávy - další články

Doporučujeme