Je to špinavá kampaň, vyvrací Zeman zdravotní problémy. Podstoupil preventivní prohlídku na CT

15. září 2017·Zprávy·Redakce

Prezident Miloš Zeman ve středu podstoupil preventivní prohlídku na počítačovém tomografu (CT), která neodhalila žádný zdravotní problém, o kterém by se nevědělo. Prezident to řekl v televizi Barrandov. Zopakoval, že ho trápí jen neuropatie nohou. Zprávy o jeho zdravotních problémech jsou podle Zemana špinavou kampaní části médií.

“Nic, nic a zase nic,” shrnul prezident výsledky středečního vyšetření. Uvedl, že v pořádku má tlak i oči, kromě bolavých nohou mu prý nic není. Zeman podle zprávy lékařského konzilia z poloviny srpna trpí jen polyfunkční neuropatií, což je porušení nervů, kvůli kterému nemá cit v nohou od kotníků dolů. Nemoc má dlouhodobě.

Prezident dnes také zopakoval, že se rozhodl požádat své ošetřující lékaře, aby sepsali všechny jeho nemoci a nabídli je k publikaci. “Bude to prázdný papír,” uvedl. Později doplnil, že jedinou řádkou na bílém papíru bude právě jen neuropatie.

Debaty o zdravotním stavu hlavy státu se rozproudily letos před prázdninami, kdy Zeman během některých akcí působil unaveně. Při květnové návštěvě Číny mu muselo okolí často pomáhat při chůzi a při společné fotografii státníků na něj ostatní politici museli čekat, než ho na místo dopravil vozík.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček v srpnu na sociálních sítích vyvracel informace, že Zeman podstoupil operaci nohy. Dnes prezident mluvil o tom, že se objevila nepravdivá informace, že trpí rakovinou slinivky. Před volbami se podle něj rozmáhá kampaň části médií proti jeho znovuzvolení. “Je to špinavá kampaň,” řekl prezident.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme