Ještě, že to Karel nevidí! Lidé se posmívají plzeňskému graffiti, které mělo uctít Gotta

23. října 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / plzenoviny.cz

Lidé na internetu se baví na účet originálního graffiti portrétu Karla Gotta, který se objevil v Plzni v Lidické ulici. Obrázek, který měl uctít mistrovu památku mu totiž podle mnohých příliš podobný není. "Je to spíš výsměch než uctění památky, takhle ho zohyzdit," zní jeden z komentářů.

Po smrti pěvecké legendy Karla Gotta (†80) se v České republice i v zahraničí našla řada lidí, kteří cítili potřebu nějakým způsobem uctít jeho památku a vzdát hold jeho celoživotní práci. Jedním z nich byl také neznámý graffiti umělec, který v Plzni na Bolevci vytvořil originální portrét.

Dílo v Lidické ulici ale veřejnost spíše rozděluje. Zatímco jedna část oceňuje snahu a chuť vzpomenout na legendárního Slavíka, ta druhá nešetří kritikou. “Tak ještě že to Karel nevidí… A autor?! Ten nikdy zase neviděl Karla Gotta, hrůza… Myslím, že to zachrání kýbl vápna,” myslí si jedna z komentujících.

View this post on Instagram

Originální graffiti vzniklo jako pocta pro Karla Gotta v Plzni na Bolevci. Více fotek u nás na webu. https://plzenoviny.cz/v-plzni-vzniklo-originalni-graffiti-karla-gotta/ #karelgott #ripkarelgott #plzen #plzenoviny #plzenbolevec #graffiti #bolevec #lidicka

A post shared by Plzenoviny.cz (@plzenoviny.cz) on

“Tak jsem se dlouho nezasmála,” reaguje další žena. “Myšlenka pěkná, ale spíš mi to přijde jako pocta Stanovi Dančiakovi. I tak dobré,” zastal se autora jiný diskutér. Nakonec však dílo svůj účel zjevně splnilo. Lidé na místě na Gotta skutečně vzpomínají a nosí k portrétu svíčky.

Zábava - další články

Doporučujeme