Kajínek vypovídal jako svědek v kauze pokusu o vraždu

8. března 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Omilostněný vrah Jiří Kajínek jako svědek vypovídal v kauze plánované vraždy v Brně. Podle obžaloby osmatřicetiletá žena slíbila svému milenci Josefu Koprivovi 50 milionů korun za smrt manžela. Kajínek připustil, že Koprivu znal, o údajně plánovaném trestném činu ale nevěděl. Kopriva se prý o ničem podobném nezmiňoval.

“Ten případ jde mimo mě,” řekl novinářům Kajínek. Své předvolání považoval za zbytečné. U soudu byl poprvé od doby, kdy se předloni v květnu na základě milosti prezidenta Miloše Zemana dostal na svobodu z výkonu doživotního trestu za dvojnásobnou vraždu.

S Koprivou se Kajínek seznámil hned v prvních dnech na svobodě. Prý jej oslovil v Brně před domem s nabídkou natáčení videí, tvrdil, že je režisér. Poté se příležitostně stýkali. “On je prostě hochštapler,” uvedl dnes Kajínek.

Obžaloba tvrdí, že se Kopriva pokusil shodit milenčina manžela ze skály v lomu Hády na kraji Brna. Muž se ale zachytil na výstupku pod vrcholem lomu. Kopriva se jej podle obžaloby snažil skopnout, ale vyrušili ho kolemjdoucí.

Podle napadeného podnikatele je jeho žena nevinná a obžalovaného Koprivu označil za psychopata. Kopriva naopak u soudu v minulosti tvrdil, že ho k činu navedla obžalovaná, údajně jej citově vydírala. Žena vinu popírá, smrtí manžela by prý jen ztratila.

Zprávy - další články

Doporučujeme