Kajínkův synovec je ve vazbě: Batole měl pobodat v tranzu

13. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Soud poslal do vazby synovce (36) Jiřího Kajínka, který ve středu v Prachovicích na Chrudimsku napadl nožem svého o šest let staršího známého a jeho a dvouletého syna. Dítěti způsobil vážné bodnořezné poranění krku. Muže, který se útočníkovi snažil v napadání zabránit, vážně zranil na hrudníku. Podle mluvčího chrudimské policie byl útočník obviněn z pokusu o vraždu.

“Muž byl v minulosti léčen pro psychické problémy, v bytě své matky začal fyzicky napadat další podnájemníky bytu včetně nezletilých dětí,” uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař. Oba zranění byli po agresivním útoku nožem v ohrožení života a museli se podrobit urgentním lékařským zákrokům.

Šestatřicetiletý muž, který má na svědomí pobodání svého známého a jeho dvouletého syna je synem Kajínkovy sestry Miluše Kajínkové (60). “Zařídila jsem mu návštěvu v psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě a lékařku upozornila na jeho chování. Chtěla jsem, aby si ho tam nechali. Jenže bylo mi řečeno, že musíme počkat, až se opravdu něco stane,” svěřila se sama Kajínková deníku Blesk. Podle ní se agresivita a záchvaty jejího syna stupňovaly.

“Má těžké záchvaty. Sám se na svoji matku obrátil a žádal ji o pomoc. Takže se moje sestra lékařů ptala, co s ním může dělat. Řekli jí, že dokud nic neprovede, tak vůbec nic. Je to smutné,” uvedl pro Blesk Jiří Kajínek (57).

Podle Kajínkové byl její syn v době útoku úplně mimo sebe. “Seděl v trenkách v policejním autě. Křičeli na něj, ať se zklidní. Jenže byl úplně mimo a ani mě nepoznal,” popsala chvíle těsně po jeho zadržení. “Všude bylo plno krve, protože napadený muž hodně krvácel,” vzpomíná žena na svou návštěvu místa činu. Obviněný se u výslechu odmítl k věci vyjádřit. Za napadení mu hrozí 15 až 20 let vězení případně výjimečný trest.

Zdroj: ČTK

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme