Kalousek kvůli Zemanovi prohrál sázku: Prezident ho opět zmínil v projevu ve Sněmovně

24. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ačkoli je politika vážná věc, občas ani v tomto oboru není o zábavu nouze. Zatím posledního pobavení na půdě Sněmovny se poslancům dostalo při projevu prezidenta republiky. Ten totiž v sále přehlédl Miroslava Kalouska (KDU-ČSL) a opět ho zmínil ve své řeči. Ten tím prohrál sázku. 

Prezident ve Sněmovně již v říjnu hodlal dopředu popřát všem poslancům krásné svátky i příští rok. “Milé kolegyně poslankyně, vážení kolegové poslanci, zcela závěrem svého vystoupení si vám dovoluji popřát klidné a pohodové Vánoce, šťastný a veselý nový rok, a to i nepřítomnému Miroslavu Kalouskovi,” pronesl na závěr své řeči.

V sále to však okamžitě pobaveně zašumělo a předsedající schůze, místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM), ukázal s úsměvem k místům po své pravé straně, kde seděli i poslanci za stranu TOP 09. A mezi nimi právě i zmíněný Miroslav Kalousek.

“On tam je? Omlouvám se, přehlédl jsem se. Domníval jsem se, že Mirek sedí ve střední řadě lavic a nyní vidím, že se přesunul na tento okraj,” vysvětlil Zeman, proč došlo k omylu. “Právě proto mu pro jistotu přeji ještě jednou,” dodal ještě na konec.

Miroslav Kalousek se pak na Twitteru svěřil, že věřil, že tentokrát ho prezident ze své řeči vynechá. “Prohrál jsem sázku… Vsadil jsem se, že tentokrát mě prezident republiky ve svém projevu ve sněmovně nezmíní. Nedokázal to,” napsal 24. října ráno.

Zprávy - další články

Doporučujeme