Kamery natočily útočníka uvnitř klubu. Lidé omdlévali, při útěku jsme šlapali po tělech, popsal svědek

1. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Reprofoto Twitter

V istanbulském klubu Reina mnoho lidí při nočním atentátu omdlévalo. Ti, kteří se snažili utéct, šlapali po tělech na zemi. Agentuře AFP to řekl profesionální fotbalista Sefa Boydaş, který byl mezi hosty. Klub se nachází v evropské části Istanbulu a patří k luxusním podnikům navštěvovaným celebritami. Z 39 obětí střeleckého útoku, který se odehrál v noci na dnešek, bylo zatím identifikováno 21 lidí, mezi nimi bylo podle úřadů 15 cizinců.

Boydaş řekl, že přišel do klubu se dvěma přítelkyněmi a po deseti minutách se ozvaly první výstřely. “Právě když jsme se usazovali, začal se od dveří šířit prach a kouř a zazněly výstřely. Mnoho dívek přitom začalo ztrácet vědomí,” popsal Boydaş.

Útočník byl pode kamerového záznamu převlečen za Santa Clause:

“Říkají (úřady), že je 35 až 40 mrtvých, ale bude jich asi víc, protože když jsem odcházel, šlapali lidé po tělech,” tvrdí hráč istanbulského klubu Beylerbeyi.

Snažil se prý utéct s přítelkyní, ale když viděla, že její starší sestra omdlela, skácela se také. Místnost zahltily výkřiky lidí, takže pokud něco volal střelec, zaniklo to v křiku.

Příbuzní lidí, kteří byli v klubu, postávali v chladu u policejního kordonu. “Byla tam moje sestra. Volala mi, že je uvnitř a že slyší výstřely. Od té doby jsem s ní nemluvila,” řekla jedna žena. Další sdělila, že na diskotéce byl její starší bratr a že je naživu. “Díkybohu je v pořádku, čekám na něj,” řekla.

 

Zdroj: ČTK / Twitter

Zprávy - další články

Doporučujeme