Kapela Chinaski končí tak, jak ji známe! Odcházejí z ní čtyři členové. Co bude dál?

20. listopadu 2017·Hudba·Redakce

Chinaski. FOTO: ČTK

Obrovský šok pro fanoušky připravila pro fanoušky kapela Chinaski. V neděli večer na svém Facebooku oznámili, že končí. V současné sestavě, jak je známe, už pokračovat nebudou. To, že by se rozcházeli ve zlém, ale členové skupiny popírají. Prý jen přestala fungovat vzájemná chemie. Největší překvapením je, že konce přišel jen tři dny po megakoncert v O2 aréně.

Kapelu nyní opouštějí trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, baskytarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Podle vyjádření zbylých dvou členů skupina ztratila “vnitřní chemii”. “V určitých ohledech jsme se zacyklili, hudebně vidíme věci odlišně a nepřišli jsme na to, jak se z těch našich kruhů vymotat,” sdělili.

“Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi,” oznámili Malátný a Táborský. “To neznamená, že bychom měnili styl, nebo vás připravili o vaše oblíbené písničky,” doplnili.

Již prý mají jasno, kam se kapela posune. “Více se dozvíte už po novém roce a na klubovém turné, které chystáme na jaro,” oznámili.

V dosavadním složení dohraje Chinaski ještě domluvené akce do konce tohoto roku. Posledním veřejným koncertem, na němž uvidí lidé ještě i odcházející čtyři členy kapely, bude 18. prosince v Brně.

Hudba - další články

Doporučujeme