Karolína Plíšková porazila Halepovou a bude hrát v Miami o titul

29. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Karolína Plíšková si jako první česká tenistka zahraje na turnaji v Miami finále a může získat třináctý titul v kariéře. V semifinále dvakrát přerušeném deštěm porazila až po jedné hodině v noci Rumunku Simonu Halepovou 7:5, 6:1 a překazila jí návrat do čela světového žebříčku.

Ve finále se pátá nasazená Plíšková utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, s kterou má vyrovnanou bilanci 2:2. V případě výhry se stane světovou dvojkou.

Plíšková v prvním setu s Halepovou jako první v páté hře přišla o servis, ale vzápětí získala brejk zpět. “Začala jsem víc bojovat a hrát agresivněji,” řekla.

Za stavu 3:3 a 15:40 při podání české tenistky bylo utkání poprvé kvůli vydatnému dešti přerušeno. Po návratu sice Plíšková udělala dvojchybu a prohrávala 3:5, ale od té doby kralovala. Přestala skoro chybovat a vyhrála devět gamů v řadě.

Za stavu 7:5 a 5:0 přišla další průtrž mračen a hráčky musely pár minut před půlnocí znovu do šaten. Před prázdné ochozy se vrátily po jedné hodině v noci, Halepová sice odvrátila “kanára”, ale Plíšková duel při svém podání ukončila.

“Nebylo to snadné, protože se to natahovalo. Počasí v Miami se rychle mění, ale udržela jsem koncentraci,” řekla Plíšková po své třetí výhře nad Halepovou, s kterou si mírně vylepšila bilanci na 3:7.

V letošní sezoně se už sedmadvacetiletá Plíšková radovala z vavřínu na lednovém turnaji v Brisbane. Turnaj v Miami sice při jeho premiéře v roce 1985 vyhrála Martina Navrátilová, ale tehdy už reprezentovala USA.

Zprávy - další články

Doporučujeme