Kde si ještě o Velikonocích zalyžovat? PŘEHLED

30. března 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

O prodlouženém víkendu si mohou lyžaři užít ještě nějaký sníh. Některá horská střediska stále hlásí i metr sněhu. Dobře zalyžovat si mohou lidé například v Peci pod Sněžkou nebo v Koutech nad Desnou.

Krkonoše, Jizerské hory, Orlické hory

Ve SkiResortu Černá hora – Pec pod Sněžkou je od 30 do 100 centimetrů sněhu a v největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn okolo 80 centimetrů. Provoz plánují minimálně ještě o víkendu 7. a 8. dubna. I další areály v Krkonoších zvažují, že sezonu neukončí ani po Velikonocích. V Harrachově zůstane v provozu severní strana areálu minimálně do poloviny dubna. Sousední Rokytnice nad Jizerou rozhodne, zda ukončí sezonu po Velikonocích, podle počasí a zájmu.

Tento víkend nemusí představovat konečnou ani pro Černou Říčku v Desné v Jizerských horách. V neděli ale definitivně skončí sezona na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

V Deštném v Orlických horách je až 65 centimetrů technického sněhu. Do Velikonoc tak provoz v areálu zůstane ve stejném rozsahu jako nyní. Lyžuje se i v dalším velkém středisku Orlických hor v Říčkách.

Šumava, Krušné hory

Na šumavském Lipně je v provozu téměř 12 kilometrů sjezdovek, na nichž leží až 60 centimetrů sněhu. Konec sezony plánuje středisko na Velikonoční pondělí. Na Zadově zůstal v provozu areál Kobyla, o konci sezony se vlekaři rozhodnou po Velikonocích. V Železné Rudě a okolí se lyžuje třeba na Špičáku, kde je až 65 centimetrů sněhu. Provoz tam ukončí také v pondělí.

Poslední možnost vyrazit na lyže mají i příznivci Krušných hor. Velikonoční víkend bude posledním v sezoně třeba pro Zadní Telnici, kde je do 40 centimetrů sněhu. Neklid na Božím Daru chystá na Velikonoční pondělí lyžování zdarma. Provoz již ukončily Klíny, Bouřňák nebo Hranice.

Střední Čechy, Morava

Provoz o víkendu ukončí i dva ze čtyř středočeských lyžařských areálů – Šibeniční vrch a Kvasejovice. Střediska Monínec a Chotouň ale chtějí nechat otevřeno i po Velikonocích. Na Vysočině nabízí velikonoční lyžováníŠacberk u Jihlavy a Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí, kde je přes půl metru sněhu. Zbývající sjezdovky v kraji už sezonu ukončily.

Po velikonočních svátcích budou moci lyžaři zamířit ještě třeba do areálu v Dolní Moravě na Králickém Sněžníku. Až do konce dubna se bude zřejmě lyžovat na jesenické Ovčárně, kde je na sjezdovkách nejvýše položeného lyžařského střediska v Česku i přes dva metry přírodního sněhu. V dalších jesenických střediscích se ale vleky zastaví asi o Velikonocích, ačkoli například v Koutech je pořád kolem metru sněhu.

V Beskydech zůstává na Velikonoce otevřeno v několika střediscích, hlavně ve vyšších polohách. Třeba ve Stupavě na Uherskohradišťsku je až 95 centimetrů sněhu a s provozem se počítá i po svátcích. Naposledy se ale o tomto víkendu otevře Razula ve Velkých Karlovicích nebo Bílá na Frýdecko-Místecku a třeba Pustevny již sezonu ukončily dříve.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme