Kdo je islámský fanatik, který plánoval útok v Česku? Dominik byl prý vždycky podivín

16. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook

Případ Slováka Dominika K. (25), který měl v plánu spáchat na území České republiky teroristický útok, k sobě poutá značně pozornosti. Pokud by mladého muže policie v listopadu nezadržela, mohl svým bombovým útokem připravit někoho o život. Lidé z jeho okolí nyní promluvili o jeho složitém životním příběhu. Co ho vehnalo do náruče radikálů?

Osud rodiny, ze které Dominik pochází, je skutečně smutný. Nebylo tomu tak však vždy. Rodiče vychovávali své syny v křesťanské víře a Dominik dokonce v dětství ministroval v kostele. Pak ale přišel zlom. V roce 2015 odjel za prací do Prahy, konvertoval k islámu a přidal se k místní muslimské komunitě.

“Valí se to na ně ze všech stran. Zemřel jim syn, Dominika sbalila policie, otec jako živitel rodiny skončil v nvalidním důchodě a matka, chudinka, právě přišla o práci na obecním úřadě. Lidé by je měli litovat, ne odsuzovat. Rodiče nemohou za chování jejich syna,” sdělila deníku Plus  JEDEN DEŇ přítelkyně rodiny. A skutečně, ke všem tragickým událostem se přidala ještě nenadálá smrt nejmladšího syna Samuela (†21).

Dominik přitom nikdy zcela nezapadal. Noci měl trávit v lese, chodil běžne oblékaný ve vojenském a dokonce s sebou nosil nebezpečné bojové nože. Nikoho by však ani nenapadlo, že by byl schopen teroristického útoku.

Policie mladíka údajně sledovala již nějaký čas před jeho zadržením. A vyplatilo se. V jeho bytě byly nalezeny chemikálie, návody na výrobu bomby a manuály, jak bombu používat. Mladík je nyní obviněný z přípravy bombového útoku a hrozí mu až 15 let za mřížemi.

Zprávy - další články

Doporučujeme