KLDR: Amerického studenta odsoudili k 15 letům těžkých prací. Za krádež plakátu!

16. března 2016·Zprávy·Redakce

Americký student byl v Severní Koreji (KLDR) odsouzen k 15 rokům těžké práce za mřížemi. Provinil se jen tím, že se na začátku ledna pokusil ukrást plakát s politickou tématikou z hotelu v Pchjongjangu!

Jednadvacetiletý student Virginské univerzity Otto Warmbier obviněný podle AP z podvratné činnosti byl usvědčen a odsouzen během hodinového soudního procesu dnes ráno. Zatčen byl v lednu těsně před nástupem do letadla mířícího do Číny. Na konci února se “přiznal k závažným trestným činům” proti státu, uvedla severokorejská média.

“Spáchal jsem zločin, když jsem vzal propagandistický plakát z části hotelu, která byla určena jen pro zaměstnance,” prohlásil Warmbier 29. února v Pchjongjangu před médii se slzami v očích. “Udělal jsem největší chybu svého života. Prosím vás, zachraňte mě,” dodal.

Severní Korea zadržela několik cizinců již v minulosti a Spojené státy i Kanada své občany varovaly před cestami do této asijské země. Jak poznamenala agentura AP, KLDR se k podobným krokům uchyluje v době zvýšeného napětí s okolním světem, aby si tímto způsobem vymohla ústupky. 

Severní Korea oznámila test vodíkové pumy, okolní země hlásí stav krize!

KLDR vybrala 100 lidí pro setkání s příbuznými z Jihu! Schůzku chtějí desetitisíce

VIDEO: Před kamerami zasypal Blattera penězi. Prý za MS v Severní Koreji!

 

Zprávy - další články

Doporučujeme