KLDR poslala do dolů děti, dokazuje tajná nahrávka. Některým je jen 5 let. VIDEO

16. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Nahrávky ukazují, že v dolech v KLDR pracují malé děti, reprofoto The Daily Mirror

Videonahrávky, na nichž jsou zachyceny malé severokorejské děti nucené pracovat v uhelných dolech či v kamenolomu a na budování železniční trati, zveřejnil v posledních dnech britský list The Daily Mirror. Nejmladším dětem na snímcích může být podle deníku pouhých pět let.

List The Daily Mirror uvedl, že videozáznamy pořídili členové sítě odvážných informátorů skrytými kamerami v průběhu letošního roku na severu KLDR v provinciích Janggangdo a Čagangdo, kde se staví dlouhá vlaková trať.

Na jedné z videonahrávek jsou vidět děti, jak rozbíjejí skalní stěnu a poté samy či po dvojicích nosí těžké pytle s kameny k nákladním automobilům. Ty je pak odvážejí ke kolejím. Na železniční trati pracuje další skupina dětí. Kladivy a sekerami rozbíjejí velké balvany na menší, které jsou pokládány mezi koleje.

Na práci jsou údajně nasazovány celé školní třídy a děti jsou nuceny pracovat až deset hodin denně. Práce probíhá v palčivém vedru, učitelé stojící opodál si stíní rukama oči a křičí přitom rozkazy na žáky, jejichž těla se prohýbají pod tíhou závaží.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme