Kocour zachránil ženě život: Nedovolil jí usnout, už by se neprobudila

3. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Twitter/ITV News Central

Chovatelka Charlotte Dixon z Londýna si svého mazlíčka vybrala opravdu dobře. Bílý kocour Theo jí totiž zachránil život. Když se v těle ženy zformovala krevní sraženina, o které neměla ani tušení, zvíře jí jednoduše zabránilo usnout všemi způsoby, které ho napadly. Zdravotníci potvrdili, že kdyby Charlotte usnula, už by se nevzbudila.

“Všechny kočky jsou skvělé, ale Theovi vděčím za to, že jsem naživu,” svěřila se dojatá žena britskému listu The Daily Mail. “Když jsem se v noci probudila a bylo mi špatně, myslela jsem, že je to nějaká viróza. Byla jsem zmatená a roztřesená, ale říkala jsem si, že bych se z toho měla prostě vyspat,” popsala chovatelka.

Žena však neměla ani tušení, že se v jejím těle nepozorovaně zformovala životu nebezpečná krevní sraženina. Kocour jako by to snad vycítil. Po ženě skákal, šťouchal do ní packami a hlasitě mňoukal. Nenechal zkrátka Charlotte ani za nic usnout.

Po chvíli zavolala matka Charlotte raději sanitku. A dobře udělala. “Řekl mi, že je dobře, že jsem neusnula. Už bych se totiž pravděpodobně neprobudila,” vzpomíná žena. Za své zásluhy získal Theo ve čtvrtek ocenění Kočka roku, ovšem naneštěstí týden před předáváním ceny zemřel. Dojatá majitelka tak cenu za kočku převzala sama.

Zprávy - další články

Doporučujeme