Kolumbijci zveřejnili záběry trosek zříceného letadla. Neštěstí nepřežilo 76 lidí

29. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Pád letadla nepřežilo podle nejnovější bilance 71 lidí, většinou členů brazilského fotbalového klubu Chapecoense. Zachránilo se pouze šest lidí. Čtyři osoby do letadla nakonec vůbec nenastoupily, zjistili vyšetřovatelé. Na internetu se už také objevily záběry zříceného stroje.

Kolumbijští vyšetřovatelé už také našli černé skříňky z letadla, které se v noci na dnešek zřítilo v centrální části země. Obě záznamová zařízení jsou v dobrém stavu, uvedla s odvoláním na kolumbijské úřady stanice CNN. V letadle byli hlavně členové fotbalového klubu, většina jich zahynula.

Jedna z takzvaných černých skříněk zaznamenává údaje o letu, druhá konverzaci v pilotní kabině.

Pád stroje typu Avro RJ85 nepřežilo podle nejnovější bilance 71 lidí, většinou členů brazilského fotbalového klubu Chapecoense. Letadlo směřovalo z bolivijského Santa Cruz do Medellínu v Kolumbii. Zřítilo se nedaleko svého cíle. Zachránilo se pouze šest lidí. Čtyři osoby do letadla nakonec vůbec nenastoupily, zjistili vyšetřovatelé.

Vedení klubu Chapecoense sdělilo, že jeho lékaři jsou na cestě do Medellínu, aby vyzvedli těla. Příbuzní obětí a zbývající hráči klubu by měli ve středu ráno přijet do brazilského Sao Paula, aby ostatky identifikovali.

FOTO: Reprofoto YouTube

Autor: ČTK / Anna Netušilová

 

Zprávy - další články

Doporučujeme