Komplic dvojnásobného vraha ze Střížovic podal dovolání

19. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Policisté vyšetřují od rána vraždu v chatové oblasti u Střížovic na Ústecku. Vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Martin Charvát potvrdil, že na místě činu byli tři mrtví. Vzadu je dům, kde k zločinu došlo. Zdroj: ČTK

Jaroslav Topinka, který pomáhal při přepadení rodiny v chatové oblasti ve Střížovicích na Ústecku, podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Směřuje proti pravomocnému rozsudku, podle kterého si má Topinka za pokus o loupež a porušování domovní svobody odpykat deset let ve vězení. ČTK to zjistila z justiční databáze.

Přepadení, které se odehrálo loni v lednu, vyústilo ve dvojnásobnou vraždu. Spáchal ji Miroslav Benák. Topinka, který má z minulosti šest záznamů v rejstříku trestů, kumpánovi pomohl svázat oběti. Tvrdí, že poté domek opustil. Motiv jeho činu byl zištný, Benák mu za pomoc slíbil půl milionu. Nakonec mu dal 600 korun.

Benák potom otce rodiny uškrtil, matku ubil, dvě dcery znásilnil a syna omráčil. Při vstupu do domu navíc usmrtil psa. Rodinu přepadl, protože věřil, že v chatě je osm milionů korun. Nakonec se sám zastřelil.

To, co se v domě odehrálo, se Topinka údajně dozvěděl až následně z médií. Poté se přihlásil policii, což soudy hodnotily jako polehčující okolnost.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme