Kvůli exekuci chtěli spálit dům a hrozili střelbou: Policie obvinila dvojici z Kobylí

15. června 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR (Twitter)

Muže, který chtěl kvůli exekuci zapálit dům v Kobylí na Břeclavsku a hrozil střelbou, policie v pátek odpoledne obvinila z obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě a vydírání. Jeho manželka čelí obvinění z obecného ohrožení a vydírání. Oběma hrozí v případě uznání viny až osmiletý trest ve vězení, uvedla dnes na policejním webu mluvčí Kamila Haraštová. Dvojici z domu vyvedla až zásahová jednotka.

“Policisté dnes intenzivně prováděli úkony v případu, který se ve čtvrtek odehrál v Kobylí. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání proti zadrženému muži i jeho manželce,” uvedla v pátek mluvčí. Doplnila, že policie také podá návrh státnímu zástupci na vzetí obou obviněných do vazby.

K domu v Kobylí si ve čtvrtek dopoledne policii vyžádali exekutoři, kteří chtěli dům vyklidit. “S dotyčným mužem už dříve měli problémy a netroufali si jít do domu bez policejní asistence,” uvedla už dříve policejní mluvčí. Muž následně začal policisty ohrožovat pistolí, k vyhrožování se přidala i žena. “Říkala, že pokud tam bude nějaký zásah, že tu zbraň také bude schopna použít,” uvedla mluvčí.

Policie následně k domu přivolala vyjednavače i zásahovou jednotku. Vyjednávání ale nebylo úspěšné, zásahová jednotka tak do domu vtrhla a jednapadesátiletého muže s devětačtyřicetiletou ženou zadržela. Muž chvíli před tím v domě pustil plynové spotřebiče a chtěl obydlí zapálit. Policisté mu v tom na poslední chvíli zabránili.

Muž skončil v nemocnici s lehkým poraněním, ženu záchranná služba ošetřila na místě. Podle exekutorské komory bylo nařízeno vyklizení nemovitosti. Exekutoři v domě byli už letos v dubnu, kdy muž podle komory soudního exekutora napadl. Proto si ve čtvrtek exekutoři asistenci policie vyžádali.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme