Kvůli opuštěnému zavazadlu evakuovala policie v Praze asi 400 lidí

20. srpna 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Tomáš Hulan (Twitter)

Policie v pondělí kvůli odloženému podezřelému zavazadlu nechala evakuovat radnici Prahy 10 ve Vršovicích. Oznámil to mluvčí městské části Vít Novák. Kvůli zásahu policistů a pyrotechniků musely radnici opustit asi čtyři stovky lidí, v pondělí už se úřad neotevře. Policie v pondělí dopoledne kvůli podezřelému balíčku evakuovala také poštu v Dejvicích.

Podle Nováka nález zavazadla doprovázel telefonát, ve kterém anonym nahlásil umístění výbušniny. Zásah v budově na Vršovické ulici už podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana skončil. Z rozhodnutí policistů se však stovky zaměstnanců do práce vracet nebudou.

Policisté a pyrotechnik vyjížděli do ulice Vršovická v Praze 10, k nálezu odloženého zavazadla u tamního Úřadu městské části Praha 10. Nakonec pyrotechnik zjistil, že kufřík není nijak nebezpečný, neb obsahuje pouze osobní věci. Proto jsme na místě veškeré opatření ukončili,” uvedl Hulan na svém twitteru.

V pondělí dopoledne policie spolu s pyrotechniky zasahovala také na poště v Kafkově ulici Dejvicích, kde se našel podezřelý balíček. Policisté evakuovali 70 lidí a poštu na hodinu uzavřeli. Nakonec se ukázalo, že v balíčku byly zapnuté dětské chůvičky.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme