Kvůli otravě z jídla bylo v nemocnici 57 lidí, někteří z nich tam ještě zůstanou

6. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Lékaři hradecké fakultní nemocnice ošetřili dohromady 57 lidí, kteří se začátkem týdne přiotrávili jídlem z provozovny rychlého občerstvení v centru Hradce Králové. Většina z nich už je doma, nikdo nebyl v ohrožení života. Na infekci zůstalo 18 lidí, z toho devět bude propuštěno a zbylých devět v nemocnici ještě zůstane. Hygienici čekají na výsledky z laboratoře, která zkoumá odebrané vzorky jídla. ČTK to řekli zástupci hradecké fakultní nemocnice a krajských hygieniků.

Vyšplhalo se to na 57, někteří byli ošetřeni ambulantně. Přiblížili jsme se 60, tedy předpokládanému počtu vydaných jídel. Na infekci zůstalo 18 lidí, devět bude propuštěno, ostatní tady ještě přes den zůstanou. Mají problémy. Nikdo není a ani nebyl v ohrožení života,” řekl ČTK lékařský náměstek fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

Podle dostupných informací se v pondělí a v úterý přiotrávily v provozovně rychlého občerstvení v historickém centru Hradce Králové desítky lidí. Hygienici po upozornění nemocnice na značný příliv lidí s potížemi kamenný obchod s výdejem občerstvení z okénka na ulici v úterý odpoledne uzavřeli, odebrali vzorky z jídla a nyní je laboratorně zkoumají. Dnes se chystají na kontrolu provozovny.

Hygienici podle svědectví přiotrávených zákazníků rychlého občerstvení mají podezření, že zdrojem problémů mohly být tortilly. Původ nákazy by měl být známý ještě tento týden.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme