Lékařka se mi vysmála a poslala mě domů s Paralenem. Dvě mladé Češky popsaly boj s koronavirem

18. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

“Jedno ráno jsem se probudila, měla jsem 39 horečku a bylo mi strašně zle. Volala jsem své doktorce, řekla jsem jí, že mám tyto příznaky a ona mě odkázala na 112. Řekli mi, že pokud se nedusím a nejde mi o život, mám zavolat na hygienickou. Volala jsem tam 4 a půl hodiny. Řekli mi, že pokud jsem nepřišla do kontaktu s osobou nakaženou, nebo nebyla v zahraničí, nemám nárok na test,” uvedla dívka.

“Lékařka na mě koukla, vysmála se mi za roušku, řekla, že mám obyčejnou chřipku, ať si vezmu Paralen a jedu domů,” popisuje postup své obvodní lékařky.

“Je to už několikátý den, co máme horečky a silné bolesti hlavy. Jely jsme do Motole na pohotovost metrem, vyšetřila mě lékařka a strašně mě seřvala, že určitě mám koronavirus a někoho jsem nakazila. Udělala mi test na a den poté mi volali, že je pozitivní,” dodala.

Druhá dívka začala později začala pociťovat příznaky a ulehla s nemocí. Začalo to dýcháním, přidaly se horečky 38-39 kolísavě a strašně ji bolí zuby, oči a celé tělo. “Jsme hrozně unavené, člověk nemůže nic.”

Existuje nějaká léčba? “Doktor mi řekl, ať jsem statečná a silná, pokud se budu dusit, tak mám volat 155. Jinak mám ležet v posteli a a horečku brát Paralen. Na bolesti bereme Nimesil, péče o nás je nulová.”

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme