Liberecká nemocnice žádá veřejnost o pomoc, má akutní nedostatek roušek

17. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Liberecká krajská nemocnice žádá o pomoc veřejnost kvůli akutnímu nedostatku roušek. Zásoby má maximálně na několik dnů. Zásoby se rychle tenčí, řekl ČTK mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Česko má k dnešním 18:00 434 případů nákazy novým koronavirem, tři lidé jsou ve vážném stavu. Tři nemocní už se ale naopak vyléčili. V Libereckém kraji dnes po dvou dnech přibyl čtvrtý případ, stejně jako v předchozích třech je nemocný z Jablonecka. Dalších 650 lidí je v kraji v karanténě.

“Jak se rozšiřuje počet lidí v nemocnici, kteří roušku mají nosit a nosí, tak apelujeme na veřejnost, aby nám pomohla. Dodávky, které jsme měly nasmlouvané, jsou krácené a potřebujeme pomoc,” řekl Řičář. Na slíbené dodávky se podle něj navíc nedá spolehnout. “Vše je s otazníkem a nechceme zůstat na suchu,” dodal.

Sběrné místo vytvořila největší nemocnice v Libereckém kraji v budově svého ředitelství ve Vzdušné ulici v Liberci, jde o bývalé sídlo VZP. Roušky, případně i respirátory, tam mohou lidé nosit mezi 9:00 až 16:00. Výzvu zveřejnila i na facebooku.

❗️POZOR, AKUTNÍ NEDOSTATEK ROUŠEK V KNL❗️Roušky pro Krajskou nemocnici Liberec máme sice přislíbené, nyní se nám jich…

Zveřejnil(a) Krajská nemocnice Liberec dne Úterý 17. března 2020

Zprávy - další články

Doporučujeme