Lidé bez vysoké jsou póvl, ať chcípnou, učila učitelka z Vysočiny svou dceru

21. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Dost drsné názory předávala učitelka z Vysočiny své malé dceři. Vychovávala ji v přesvědčení, že lidé bez titulu z vysoké školy jsou něco horšího a že by klidně měli "chcípnout". Na krku má rovněž vyhrožování a silně nenávistné e-maily, které rozesílala úředníkům. Činila tak během vyřizování předčasného nástupu své holčičky do první třídy. O případu informoval deník Právo.

Všechno začalo tím, že se žena s titulem magistra živící se jako pedagožka rozhodla, že bude nejlepší, když její dcera nastoupí do školy bez odkladu. Narodila se totiž v listopadu a na odklad měla sice nárok, podle její matky by to však bylo zbytečné. Žena z Vysočiny proto začala jednat s patřičnými úřady.

V e-mailech úředníkům se však brzy začaly objevovat velmi nevhodné pasáže. Žena jim měla přát nejrůznější hrozné nemoci, autonehody, amputace končetin či dokonce smrt někoho blízkého. Přes její podivné postupy se však nakonec podařilo holčičce povolení zařídit a tak mohla dcera ženy do první třídy nastoupit předčasně.

Dítě prospívalo velmi dobře a jevilo se jako šikovné. Ve třídě však vyšlo najevo, že příprava do školy, kterou s matkou absolvuje, se neomezuje jen na školní látku. Učitelka dceři měla vštěpovat, že lidé se základním až středoškolským vzděláním jsou méněcenní, hojně je před dcerou urážet a dokonce ji učit hanlivé básničky. Na vše se přišlo, když dítě začalo matčiny názory projevovat ve škole.

“Hrozí u ní reálná hrozba v podobě poruch chování, které by mohly mít podobu konfliktů s okolím, delikvence, agresivity, antisociálních stavů a podobně,” uvedla znalkyně pro Novinky na adresu narušené výchovy dítěte.

Matka podle ní trpí smíšenou poruchou osobnosti se schizoidními a paranoidními jevy. Její další působení ve školství proto představuje řadu rizik. Brněnský soud ženě ve čtvrtek potvrdil jedenáctiměsíční podmínku s odkladem na dva roky.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme