Lidé utíkali, pak se vyřítil náklaďák. Kamery v obchodě natočily útok ve Stockholmu. VIDEO

7. dubna 2017·Zprávy·Redakce

FOTO: Twitter

Útok teroristy v centru Stockholmu si vyžádal čtyři mrtvé, oznámila dnes večer švédská policie. Informace o obětech se ale stále různí, neboť podle lékařů byl při akci, během níž pachatel vjel s nákladním autem do davu lidí, zabit jeden člověk. Stockholmská radnice oznámila, že mrtví jsou tři.

Zdravotníci, na které se odvolává agentura Reuters, ošetřili v nemocnici patnáct zraněných. Devět z nich je ve vážném stavu, jsou mezi nimi i děti.

Na sociální sítí se v pátek večer také objevily záběry z bezpečnostních kamer jednoho z obchodů, které natočily útok na nákupní třídě ve Stockholmu. Ze záběrů je patrné, jak lidé před autem utíkají, načež vůz velkou rychlostí projíždí.

Policie už také dopadla podezřelého z pátečního útoku ve Stockholmu. K činu se přiznal, informoval švédský deník Aftonbladet.

Zadržený muž je podle stockholmského listu lehce zraněn. Policistům se prý přiznal, že útok provedl. Bulvární Aftonbladet údajně zprávu o zadržení získal z několika zdrojů. Policie v krátkém oznámení jen uvedla, že “byla zatčena jedna osoba, která může být s incidentem spojena”.

Podívejte se na záběry z jeho dopadení:

 

Zprávy - další články

Doporučujeme