Lochnesská příšera v USA? Otec a syn objevili záhadného tvora

31. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

Minulý týden se po pláži procházel Jeff Warren spolu se synem a narazili na zvláštní objev. Na břehu leželo mrtvé zvíře, které nápadně připomíná lochnesskou příšeru.

Svědek neznámého tvora natočil na svůj mobilní telefon a zveřejnil na internetu. Příspěvek odvysílala i televizní stanice News 4. Nejdříve si otec myslel, že se jedná o zdechlinu tuleně, když se však přiblížil, tak zjistil, že se tvor velmi podobá Lochnesské příšeře.

Zdechlina má dlouhý krk a malou hlavu, podobně jako historický tvor plesiosaurus, o kterém se říká, že dodnes přežívá ve skotském jezeře Loch Ness. První zmínka o příšeře zvané Nessie pochází už ze 6. století.

Ředitel centra pro ryby a divoká zvířata v USA však uvedl, že některá těla rozkládajících se žraloků mohou vypadat jako plesiosaurus.

Poté, co se záznam dostal do médií a na sociální sítě, se objevily spekulace, že se nakonec nejedná o Lochnesskou příšeru, ale o bájného tvora Altamaha-hu, jenž by měl podle legendy v americké Georgii, odkud byl záznam pořízen, obývat tamější řeku Altamahu.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme