Lubomír Volný: Lituji toho, že mě diváci viděli z profilu. Doufám, že do plavkové sezóny s tím něco udělám

26. února 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Nezařazený poslanec Lubomír Volný. (Foto: ČTK / Ondřej Deml)

Poslanec, který se dostal do podvědomí všech občanů kvůli lednové potyčce ve Sněmovně. Kde se u pultíku málem popral s předsedajícím poslancem. V následujících dnech byl jednou vyveden ze sálu, jelikož nerespektoval nařízení, že ve Sněmovně musejí poslanci nosit roušku. Řeč je o nezařazeném poslanci Lubomíru Volném, který se v pořadu Press klub vyjádřil ke svému chování v Parlamentu, a také zhodnotil aktuální situaci v České republice.

Nezařazený poslanec Lubomír Volný, který vyvolal potyčku o mikrofon ve Sněmovně, lituje pouze jedné jediné věci. “Lituju jen toho a omlouvám se všem divákům, kteří mě viděli z profilu, protože to na mě opravdu nebyl hezký pohled, ale doufám, že do plavkové sezóny s tím něco udělám,” řekl.

Nadále také odmítá zaplatit pokutu, která mu za porušení nařízení ve Sněmovně byla udělena. “Nerozmyslel jsem si to. Stále jsem nevyužil všechny prostředky a chci Sněmovnu, tak i veřejnost upozornit na to, že oba výbory, jak mandátní, tak imunitní nepostupovaly v souladu s právem,” tvrdí Volný. “Rozhodnutí Sněmovny není právní, ale politické,” dodává.

Podle poslance na koronavirové krizi někteří lidé globálně bohatnout. “To jsou biliony dolarů, které změnily svého majitele díky tomu, že ta koronavirová krize začala, a my jsme těch 25 miliard skutečně utratili. Takže někdo je o 25 miliard bohatší. Také jsme utratili desítky, možná stovky miliard za ochranné pomůcky, a zase někdo udělal ten byznys, někdo na něm vydělal,” popisuje.

Vláda zavedla úmyslně opatření, která nefungují,” říká Volný. Podle něj všichni lidé nemají na to, aby se například celá čtyřčlenná rodina vybavila dostatečným počtem respirátorů. “S opatřeními se nedá žít, ani fungovat. Čtyřčlenná rodina nebude mít 2 000 až 2 500 korun měsíčně na respirátoty. Budou mít jeden, dva měsíc. Tudíž je to další opatření, které je hloupé, zbytečné a k ničemu nevede,” dodal.

Poslechněte si celý rozhovor: 

Zprávy - další články

Doporučujeme