Lukáš Nečesaný jde na 13 let do vězení! Odvolací soud mu potvrdil trest

31. srpna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Lukáš Nečesaný si odpyká 13 let za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku z února 2013. Trest mu dnes pravomocně potvrdil odvolací senát pražského vrchního soudu.

Podle něj se od předchozího rozhodnutí nijak zásadně nezměnila důkazní situace a výpověď napadené ženy, která Nečesaného nakonec poznala, je věrohodná.

Útok v hořickém kadeřnictví se stal v únoru 2013 těsně před koncem pracovní doby. Pachatel kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři.

Čtyřiadvacetiletý Nečesaný, který tehdy studoval poslední ročník střední školy, vinu od počátku odmítal. Pražský vrchní soud se kauzou zabýval už potřetí. Napoprvé ji vrátil královéhradeckému soudu k novému projednání, napodruhé Nečesanému o tři roky snížil původní šestnáctiletý trest s odůvodněním, že pachatel je mladý a že je možné, že se z potrestání poučí. Pravomocný rozsudek ale následně loni zrušil Nejvyšší soud, který kauzu vrátil k doplnění dokazování.

Další informace můžete slyšet ve zprávách rádia Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme