Lyžařská sezóna končí, horské areály chtějí jet do Velikonoc. Kde si ještě zalyžujete?

3. dubna 2017·Zprávy·Redakce

Foto: Shutterstock

V Česku se o víkendu, ve kterém teploty místy stoupaly nad 20 stupňů Celsia, lyžovalo vesměs jen v nejvýše položených střediscích. Většina areálů se v neděli otevřela naposledy. Někde si ale ještě nechávají prostor pro obnovení provozu na Velikonoce, pokud by lidé měli zájem.

V Krkonoších budou nadále otevřené některé sjezdovky ve Špindlerově Mlýně a ve SkiResortu Černá hora – Pec, na víkend do nich přijely tisíce lyžařů. Ukončit sezonu plánují po Velikonocích. Ještě dva týdny chtějí udržet provoz také v Harrachově, po víkendu zde bude možné lyžovat už jen na zhruba dvoukilometrové sjezdovce u skokanských můstků. V sobotu zde měli až 700 návštěvníků.

Lyžařská sezona dneškem skončila v Orlických horách v Deštném a také v Říčkách, tam jsou ale připraveni na případné velikonoční zájemce. “Necháváme si otevřená vrátka ještě na Velikonoce, kdyby se ochladilo, protože sněhu máme na sjezdovkách dostatek, ale končíme z důvodu nízké návštěvnosti,” řekl ČTK Petr Kánský ze Skicentra Říčky.

V Jizerských horách už se nelyžuje. Skalní nadšenci o víkendu naposledy v sezoně sjížděli sjezdovku i ve Stupavě na Uherskohradišťsku.

V Jeseníkách zůstane po víkendu otevřená jen nejvýše položená Ovčárna, běžkaři zde mohli ještě naposledy využít stopu na Švýcárnu. Dnes kvůli minimální zájmu lyžařů skončila sezona na Červenohorském sedle nebo na Ramzové. “Přijely už jen desítky návštěvníků. Poslední týden už zájem nebyl,” popsala ramzovská provozovatelka Karla Kubíčková.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme