Lyžařské areály na jihu Čech začaly zasněžovat sjezdovky

19. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Větší lyžařské areály na jihu Čech začaly uměle zasněžovat sjezdovky. Pokud bude příznivé počasí, chtějí sezonu zahájit v úvodu prosince. Areály většinu zahájily zasněžování o víkendu a k tomu v neděli začal padat přírodní sníh.

Zatímco řadu středisek v republice trápí problém s nedostatkem vody potřebné pro umělé zasněžování, na jihu Čech tento problém neevidují. “Máme výhodu v tom, že skiareál je v blízkosti lipenské přehrady. Tím pádem máme vody dostatek,” uvedl uvedl ředitel obchodu a marketingu Skiareálu Lipno Jiří Falout. Dodal, že momentálně je v provozu 20 sněžných děl. “Podle předpovědi počasí to zatím vypadá, že bychom měli sněžit do úterního rána. Pak se uvidí, zda budeme moci pokračovat,” řekl.

Ve středisku na Zadově začali zasněžovat svahy v pátek. “Pokud bude dobré počasí, chtěli bychom zahájit sezonu za dva týdny. Ale přesný termín jsme zatím neurčili,” řekl v pondělí ČTK Petr Vondraš ze skiareálu Zadov. Doplnil, že ani na Zadově nedostatek vody pro umělý sníh nepociťují.

Přípravu na novou sezonu také zahájili ve středisku na česko-rakouské hranici Šumavy Hochficht. Zasněžují tam už několik dní. “Zatím jsme si určili termín na začátek sezony na 1. prosince. Samozřejmě, že vše ovlivní počasí. Určitě nezahájíme dříve a za pár následujících dnů už budeme vědět, zda se to povede 1. prosince,” řekl za skiareál Hochficht Martin Řezáč.

Zdroj. ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme