Majitel nechal tři psy hodiny v rozpáleném autě: Zachránit je musela policie

10. července 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: MP Praha

Hned tři psy nechal lehkovážný majitel několik hodin v autě na přímém sluníčku. Když je zaznamenal kolemjdoucí, stav zvířat byl už vážný a pomalu ztrácela vědomí. Z rozpáleného vozu vytáhli psy pražští městští policisté.

Duchapřítomný kolemjdoucí si v Praze všiml, že v zamčeném autě na rozpáleném slunci jsou uvěznění tři psi. Když se k vozu žádný majitel stále nevracel, obrátil se na městskou policii s tím, že zvířata už ztrácí vědomí. Strážníci po příjezdu zjistili, že situace je skutečně velmi vážná.

Teleskopickým obuškem rozbili okénko a vytáhli z vozu dva psy, kterých si všimli už na první pohled. Jedno ze zvířat už bylo přitom tak přehřáté, že nemohlo ani chodit. Poté, co jim strážníci podali vodu a vytáhli je do stínu, se však jejich stav začal pomaličku zlepšovat.

Když už se zdálo, že jsou pasažéři vozidla s cizí státní značkou mimo nebezpečí, uslyšeli policisté slabé zvuky z místa pod sedačkou. Po bližších ohledání pak objevili zachránci ještě jednoho drobného pejska.

Kvůli podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána i Policie ČR. K autu se nakonec po několika hodinách vrátil dvacetiletý mladík, se kterým budou vyšetřovatelé incident dále řešit.

„Pražská městská policie NALÉHAVĚ ŽÁDÁ veřejnost, aby v letních měsících neponechávala v uzavřených prostorech bez dozoru děti ani zvířata. Teploty ve vozidle velice rychle stoupají až k extrémům a během krátké doby hrozí přehřátí organismu, které může vést v krajním případě i ke smrti,“ uvedla Irena Seifertová z Městské policie Praha na policejních webových stránkách.

Zprávy - další články

Doporučujeme