Mám právo použít ještě další vulgarismus, uvedl prezident Zeman

19. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TV Barrondov prohlásil, že jednou za čtyři roky má nárok použít vulgarismus. Zdůraznil však, že musí být adresný.

Použije-li někdo vulgární výraz bez adresace, je to exhibicionista. Pokud to adresuje, tak se musíme ptát, zda je adresace správná a oprávněná,” uvedl ve čtvrtek prezident Miloš Zeman v TV Barrandov. “Byl to první vulgarismus po čtyřech letech. Za další čtyři roky mám právo na rozloučenou použít ještě jeden další. Ale opakuji, musí být adresný,” doplnil.

Prezidenta potěšilo, že s jeho výroky souhlasí i zlínský hejtman a nově zvolený senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Ten v Press klubu Frekvence 1 uvedl, že s vulgárním výrokem prezidenta na adresu Viktora Koženého a Zdeňka Bakaly souhlasí, ale hlavě státu by poradil zvolit takový výraz, který by se nemusel “vypípávat”.

Použití jemnějšího výrazu ale Zeman odmítá. “Šmejdi je slabé označení, vzhledem k tomu, že tito lidé, jako Kožený a Bakala, vysáli stovky miliard. Kdyby šlo o miliardy, budu je označovat jako šmejdy,” vysvětlil prezident. “S takovým zmetkem se mazat a říkat, že o něm máme mluvit slušně, je lehce přehnané,” dodal na adresu Viktora Koženého Miloš Zeman.

Zprávy - další články

Doporučujeme