Maminky, pozor! Dítě se na brněnském hřišti poranilo o injekční stříkačku

18. května 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Nepříjemný zážitek z dětského hřiště v Křídlovické ulici v Brně nahlásila ve středu večer na operační středisko městské policie žena, která si tam hrála s dítětem. Její dcera totiž objevila na hřišti aplikační pomůcku, o kterou se poranila. Žena stříkačku vyhodila, aby se o ni nezranil nikdo další, a s dcerou zamířila k lékaři. Hned po oznámení vyjela na místo autohlídka, která prohledala pískoviště, celé dětské hřiště i jeho okolí.

Další aplikační pomůcky tam ale nenašla. Záležitost si převzal strážník s územní odpovědností, který se na místo ještě častěji zaměří při pravidelných kontrolách a zjistí také možnosti výměny písku na hřišti. Naštěstí jde o ojedinělý případ. Brněnští strážníci se v několika předchozích letech s žádným dalším poraněním o jehlu na dětském hřišti nesetkali. V ulicích města je hlídky nacházejí ať po oznámení, nebo při pochůzkové činnosti prakticky každý den. Jen za poslední dva dny odklidili do speciálních boxů 12 kusů.

Od začátku letošního roku uspořádali dvě celoměstská opatření Jehla, při kterých posbírali dohromady více než 430 aplikačních pomůcek. Informace o nálezech injekčních stříkaček předávají strážníci protidrogovému oddělení celní správy i toxitýmu státní policie. Městská policie Brno v současné době připravuje ilustrovaný leták určený speciálně žákům základních škol a předškolákům. Děti se z něj dozvědí, jak mají v případě nálezu aplikační pomůcky postupovat. O tom, že osvěta mezi dětmi je potřebná, svědčí i letošní případ z Prahy.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme