Manžela královny Alžběty II. (96) propustili po operaci kyčle z nemocnice

13. dubna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Manžel britské královny Alžběty II. byl v pátek po operaci kyčle, které se podrobil minulý týden, propuštěn z nemocnice. Informoval o tom Buckinghamský palác. Šestadevadesátiletý princ Philip se loni v srpnu stáhl z veřejného života.

Vévoda z Edinburghu opustil londýnskou nemocnici devět dní po úspěšné operaci, během které mu lékaři nahradili kyčel, a zotavovat se bude podle Buckinghamského paláce na hradě Windsor. Několik týdnů bude používat berle.

Od loňského léta princ Philip svou manželku doprovází na veřejnosti jen ojediněle. Otec následníka trůnu Charlese a dědeček princů Williama a Harryho by měl letos v červnu oslavit 97. narozeniny. Vzhledem ke svému věku je podle lékařů v dobrém zdravotním stavu, i když byl v uplynulých letech několikrát hospitalizován. Například loni v červnu strávil v nemocnici dva dny kvůli infekci.

Princ Philip se narodil na řeckém ostrově Korfu 10. června 1921 jako princ řecký a dánský. Jako osmnáctiletý si začal dopisovat s tehdy třináctiletou Alžbětou, která později prozradila, že šlo o lásku na první pohled. Svatbu měli v roce 1947.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme