Matka nechala 18měsíčního chlapečka v rozpáleném autě a šla nakupovat! Dítě dostali ven hasiči

24. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: facebook.com/SaffronWaldenFireStation

Hasiči v anglickém Essexu vyprostili 18měsíčního chlapečka z rozpáleného auta, ve kterém strávil zhruba hodinu. Dítěte v zaparkovaném vozidle si všimli kolemjdoucí, kteří se ho snažili dostat ven. To se však povedlo až přivolaným hasičům. Informoval o tom deník Daily Mail.

Je to rok co rok, co hasiči a policisté nejen v České republice upozorňují řidiče, aby nenechávali v letních měsících v rozpálených vozidlech děti nebo zvířata. Teplota v autech je mnohem vyšší, než kterou naměříme venku. Přesto se najdou rodiče, kteří na toto doporučení nedbají, zaparkují vozidlo na slunném místě a odejdou si například nakoupit, zatímco jejich ratolest čeká v autě.

Přesně takový případ se stal v anglickém Essexu, kdy si matka skočila nakoupit, zatímco její 18měsíční chlapeček zůstal ve vozidle. Venku bylo zhruba 25 °C, tudíž by se v rozpáleném autě naměřilo daleko více. Podle svědků, kteří si plačícího chlapečka všimli, trvalo zhruba hodinu, než jeho matka, což ještě nebylo potvrzeno, k vozidlu dorazila.

Dítě bylo zachráněno členem sboru, který rozbil okénko, aby se dostal dovnitř. Případ byl předán policii pro další vyšetřování,” uvedl hasičský sbor Saffron Walden na své facebookové stránce.

Když matka dorazila k vozidlu, tak podle očitých svědků byla ledově klidnou. Někteří dokonce uvedli, že to vypadalo, jako by si dělala větší starost o své vozidlo než o dítě, které měli v péči záchranáři. Po několikaminutové rozpravě s policií posléze matka s dítětem odjela.

Zprávy - další články

Doporučujeme