Matka zjistila, že její syn plánuje útok ve škole. Obrátila se na policii a vraždě zabránila

4. listopadu 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: CBS Weekend News

Když žena jménem Nicole z Washingtonu v USA uklízela svému sedmnáctiletému synovi pokoj, zjistila něco otřesného. Chlapec plánoval na výročí masakru na střední škole Columbine zavraždit na své vlastní škole co nejvíc lidí bude možné. Otřesená žena se rozhodla obrátit na policii a ta následně hocha zatkla.

Když Nicole uklízela svému synovi pokoj, narazila přitom na jeho deník. Chlapec měl v poslední době psychické potíže a tak matka neodolala pokušení a nahlédla mezi desky.

Na stránkách deníku se ale dozvěděla něco otřesného. Její syn velmi detailně popisoval plány na masovou vraždu. Na výročí útoku na střední škole Columbine z roku 1999, 20. dubna roku 2020 plánoval podobný útok zopakovat.

Do školy College Place High School chtěl přinést střelné zbraně a různé výbušniny a “zabít každého, koho mohl”. Po vražedném řádění plánoval obrátit svou zbraň proti sobě.

“Je to zničující. Vím, že jsem udělala všechno, co jsem mohla, a že jsem udělala správnou věc,” řekla matka televizní stanici CBS News poté, co se rozhodla obrátit na policii. Muži zákona sedmnáctiletého mladíka zatkli.

Chlapec své matce řekl, že se jednalo jen o kreativní psaní, které měl za úkol do školy. Ta tomu ovšem neuvěřila. “Bojím se o jeho duševní zdraví. Potřebuje pomoc,” uvedla Nicole, podle které je nyní pro jejího syna bezpečnější pobyt za mřížemi, než ve škole. “Pravda někdy bolí,” zoufá si žena, která přiznává, že kontaktování policie ji stálo opravdu hodně sil.

Zprávy - další články

Doporučujeme