Medová past? Na britské základně našli ve skříni polonahou asiatku, možná jde o špionku

1. února 2021·Zprávy·Barbora Pisingerová

Vrtulník Wildcat na základně v Yeoviltonu v Somersetu. Foto: Shutterstock

Pořádný skandál otřásl leteckou základnou královského námořnictva v Yeviltonu ve Velké Británii. V přísně střeženém objektu objevili ve skříni polonahou ženu cizí národnosti. Mělo jít o milenku jednoho z techniků, žena ale čelí podezření ze špionáže. Na základně se měla ukrývat celých 14 dní. O skandálu informoval deník The Sun. 

Na leteckéá základna, která slouží 847. námořní letce, byla minulý týden ve skříni objevena polonahá žena. Ačkoli tvrdí, že je milenkou jednoho z techniků, existuje podezření ze špionáže. Letka totiž disponuje víceúčelovými bojovými vrtulníky Wildcat, které slouží k ničení lodí nebo ponorek, které mají být využity při misi v Jihočínském moři.

Žena asijského původu má nizozemský pas, někteří členové britského námořnictva se ovšem obávají, že by mohlo jít o čínskou špionku. “Nese to všechny známky medové pasti a velitelství námořnictva si nemůže dovolit riskovat,”uvedl zdroj britského deníku The Sun.

Žena měla na základně pobývat dva týdny. “Technik námořní policii sdělil, že jeho přítelkyně měla po Novém roce namířeno domů do Nizozemska, ale něco se pokazilo kvůli pandemii koronaviru,” uvedl zdroj z námořnictva pro deník. “Myslel si, že by ji mohl vzít na základnu a schovat ji. To ale nikdy nemohlo vyjít,” pokračoval zdroj.

Muž ženu na základnu propašoval údajně v kufru svého auta a pak ji ukrýval ve svém pokoji. Na dveře měl umístit cedulku “Nevstupovat. O uklízení je postaráno”. Postupně se ale množily stížnosti na zápach vycházející z technikova pokoje a následná kontrola objevila ve skříni polonahou ženu. Muži nyní hrozí trest vězení.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme