Měnit? Neměnit? Máte poslední šanci rozhodnout o střídání času

16. srpna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Jedná se o zavedenou tradici, přesto na střídání času každoročně nadává každý druhý Čech. Nemůžete spát a organismus se odmítá se zásahem do biorytmu smířit. Nyní to můžete změnit!

Na webových stránkách Evropské komise najdete dotazník, ve kterém můžete vyjádřit svůj názor, co se zrušení střídání času týče. Čtvrtek je posledním dnem, kdy můžete dotazník vyplnit.

„Naším cílem je, aby se po celé unii zastavilo střídání času jednotně,“ uvedl pro iRozhlas europoslanec Pavel Svoboda z KDU-ČSL.

“V polovině období už máme zaregistrován více než milion odpovědí,” řekl na začátku srpna mluvčí Evropské komise. Jen v prvních třech dnech od spuštění veřejné konzultace se podle něj zapojilo přes 500.000 unijních občanů.

Letos v únoru Evropský parlament vyzval Evropskou komisi, aby vyhodnotila přínosy a rizika střídání letního a zimního času a případně navrhla ukončení této praxe, která má řadu odpůrců. Postup europarlamentu byl reakcí na občanské iniciativy a petice, které se řadu let odvolávají na možné negativní dopady střídání času na zdraví.

Zprávy - další články

Doporučujeme