Mezi oběťmi střelby v El Pasu je i mladá matka, spadla na miminko

4. srpna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

 Mezi 20 mrtvými, které si vyžádala sobotní střelba v obchodě Walmart v texaském El Pasu, je 25letá matka tří dětí Jordan Anchondoová, která nakupovala školní pomůcky. Žena se po zásahu projektilem skácela na své dvouměsíční dítě, které skončilo se zlomeninami v nemocnici. S odkazem na výpověď sestry zastřelené to uvedla agentura AP. Kromě mrtvých hlásí místní úřady i 26 zraněných. České ministerstvo zahraničí ČTK sdělilo, že podle dostupných informací mezi oběťmi nejsou čeští občané.

Devatenáctiletá sestra Anchondoové Leta Jamrowská řekla, že dítě přežilo, protože mu matka dělala štít. “Když byla postřelena, držela ho a spadla na něj. V tu chvíli mu zlomila několik kostí. Dá se říct, že přežilo, protože mu obětovala život,” řekla Jamrowská s odvoláním na informace od lékařů. Hodiny přitom čekala na zprávy o zdravotním stavu svého synovce a také o tom, zda její švagr Andre Anchondo útok přežil. “Řekli mi, že pokud by (švagr) byl naživu, už by se pravděpodobně se mnou spojil,” prohlásila.

Po sobotním masakru policie jako podezřelého zadržela jednadvacetiletého muže. Při jeho zatčení podle televize CNN policisté ani jednou nevystřelili.

Policie se zabývá tím, zda případ má rasový podtext; o život podle mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora zahynuli tři Mexičané.

České ministerstvo zahraničí nemá informace o tom, že by mezi oběťmi střelby, případně zraněnými, byl český občan. “Na nouzovou linku velvyslanectví ve Washingtonu ani na našeho honorárního konzula v Houstonu se nikdo neobrátil s žádostí ani o pomoc, ani o informace,” sdělil ČTK Robert Řehák z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

Zprávy - další články

Doporučujeme