Miloš Zeman: Když se někdo vymlouvá, tak se nesmí vymlouvat tak blbě, jako lidé z teplického večírku

1. února 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Barbora Pisingerová

Prezident Miloš Zeman (Foto: Frekvence 1)

Pandemie nového viru trvá již skoro rok, stále ještě ale platí přísná opatření, s jejichž pomocí se vláda snaží krizi překonat. Sobotní párty v teplickém hotelu k sobě proto přitáhla značnou pozornost. Na ilegálním večírku se objevila řada prominentních osobností. K aféře se exkluzivně pro Frekvenci 1 vyjádřil prezident České republiky Miloš Zeman.

V sobotu se konala v teplickém hotelu Prince de Linge oslava narozenin podnikatele a bývalého politika Petra Burdy. Mimo něj se na večírku objevila celá řada významných lidí, byl tam například bývalý poslanec Jiří Paroubek, předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička nebo krajský policejní ředitel Vladislav Husák. Později většina účast na oslavě popírala a tvrdila, že tam byli pracovně.

Když už se někdo vymlouvá, tak se nesmí vymlouvat tak blbě, jako to udělali tito lidé,” řekl prezident v neděli v pořadu Press klub. Milana Hniličku účast na večírku stála poslanecký mandát, ale v čele Sportovní agentury nadále zůstává. “Neznám pana Hniličku, nikdy jsem se s ním nesetkal. Nevím, co je za ním za práci. Někdo se ho zastává, někdo se ho nezastává. Tohle si opravdu musí rozhodnout předseda vlády,” doplnil.

Podle Zemana měl takové shromáždění policejní ředitel okamžitě ukončit. “Nejenom to, policie má právo výrazně pokutovat ty, kdo nedodržují pravidla. Mám dojem, že ta pokuta je minimálně 10 000 korun. No tak státní rozpočet by se nepatrně obohatil a pan Husák by splnil svoji roli,”uvedl.

Zprávy - další články

Doporučujeme