Miloš Zeman pro Frekvenci 1: S představou Čaputové o prezidentování se rád seznámím

10. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Besim Mehinbašić

V exkluzivním prezidentském Press klubu došla řeč i na novou prezidentku Slovenska Zuzanu Čaputovou. Ta se příští sobotu ujme vlády a 20. června přijede do České republiky na první oficiální návštěvu. Prezident prozradil, jak se na ni těší a odpověděl i na otázku, zda se mu politička líbí jako žena.

Celý rozhovor mezi šéfredaktorem Frekvence 1 Lubošem Procházkou a prezidentem České republiky Milošem Zemanem se dotkl mnoha různých témat. Jedním z nich se stala i první slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Slovensko bude mít od příští soboty prezidentku, paní Zuzanu Čaputovou. Ta přijede 20. června na první oficiální návštěvu Česka, těšíte se na ni?

Tak jako na každého prezidenta nebo prezidentku, která přijede na návštěvu do České republiky.

Už pro ni máte vymyšlený dárek? Můžeme ho prozradit, nebo to utajíme?

Já to nechávám na svém protokolu. U mužských návštěvníků jsme dávali dýmku, například teď Andreji Kiskovi, ale představa, že by paní Čaputová dostala fajfku, mně nepřipadá úplně vhodná.

Zaregistroval jsem v mnoha diskusích myšlenku, jestli si vůbec budete mít co říct. Budete si mít co říct?

Ale tak samozřejmě, že ano, protože paní Čaputová má určitou představu výkonu prezidentské funkce a já se s touto představou velmi rád seznámím.

Líbí se vám Zuzana Čaputová jako žena?

Já nejsem sexuální maniak. Abych mohl odpovědět na tuto otázku, musel bych ji nejdříve vidět. A já jsem ji zatím vůbec neviděl, zhlédl jsem pouze několik fotografií. Vy sám dobře víte, že na fotografiích vypadají ženy často jinak, než v originále.

Celý rozhovor si poslechněte tady>>

Zprávy - další články

Doporučujeme