Miloš Zeman promluvil k Čechům. Nezlehčujte epidemii, ale nepropadejte panice a strachu, vyzval

19. března 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Twitter Jiřího Ovčáčka

Prezident Miloš Zeman dnes v projevu promluvil k Čechům. Ve své řeči mimo jiné vyzval k zodpovědnému přístupu a nepropadání panice a strachu.

“Chtěl bych vás vyzvat, abyste se vyhnuli dvěma extrémům. Ten první spočívá v tom, že tuto epidemii budete zlehčovat. Například jakýsi divadelní principál zcela nedávno prohlásil, že koronavirus je jenom lehká chřipka, a kritizoval opatření vlády. Ten druhý extrém pak spočívá v tom, že propadnete panice a strachu. Už minule jsem říkal, že strach nás oslabuje, a chtěl bych vás proto vyzvat k odvaze,” řekl prezident Miloš Zeman v projevu pro televizi Prima.

Miloš Zeman také nezapomněl ocenit práci všech dobrovolníků, kteří se v těžkých časech semkli a pomáhají ať už seniorům, nebo dalším, kteří pomoc nyní nutně potřebují. “Nesmírně vítám spontánní aktivity dobrovolníků, kteří se sdružují, aby pomohli svým spoluobčanům, ať už jde o pomoc důchodcům nebo rodinám s dětmi, které nemá kdo hlídat, případně pomoc mediků v nemocnicích a podobně. Dokonce i herci, z nichž někteří si stěžovali, že nemají kšefty, by udělali lépe, kdyby například navštívili domovy důchodců a přinesli tam trochu radosti,” dodal prezident Miloš Zeman v projevu pro televizi Prima.

Zdroj: TV Prima

Zeman také na závěr poděkoval Číně, že jako jediná pomohla Česku v dodávce zdravotnických prostředků. “Chtěl bych proto poděkovat Čínské lidové republice, která nám jako jediná země pomohla v dodávce těchto prostředků. Poslali jsme sedm letadel Travel Service do Číny, pokud jsem správně informován, první dodávka testovacích přípravků již dorazila do České republiky a k dispozici je i letadlo Ruslan, velkokapacitní letadlo, které tuto pomoc bude zajišťovat v budoucnosti,” řekl na TV Prima prezident.

Zprávy - další články

Doporučujeme