Otec se výsledky testů na koronavirus svých dětí dozvěděl z televize. Rýpl si do “SuperStar” ministra

6. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch pořádně naštval manžela ženy nakažené koronavirem, jehož děti prodělaly testy na stejnou nemoc. O tom, že výsledky vyšly negativně, se totiž dozvěděl nejprve z ministrova prohlášení v televizi, a až poté ho zkontaktovali lékaři. Rozčílený otec si pak na Twitteru rýpl do Vojtěchovy účasti v pěvecké soutěži Česko hledá SuperStar.

Muž z Prahy, jehož manželka patří mezi pacienty nakažené novým typem koronaviru, se v pátek na sociálních sítích ostře obul do ministra zdravotnictví. “Měl jsem dost velkou zlost (doteď mám), když jsem se zprávu o negativním výsledku testů na COVID-19 svých dětí a neprůkaznosti testu u mě dozvěděl nejdříve od SuperStar ministra nakrucujícího se před kamerami ČT24 a až hodinu potom od lékařů. Absurdní. #Řídit stát jako kabaret,” napsal muž na svůj Twitter s odkazem na motto Andreje Babiše “řídit stát jako firmu”. 

Ministr Vojtěch jako soutěžící v SuperStar. Foto: reprofoto YouTube

U členů rodiny z Prahy 6 zatím testy prokázaly nákazu koronavirem pouze u matky. Ta se kvůli nim musela obrátit na soukromou laboratoř. Oficiální test na koronavirus podstoupit nemohla, protože  nepobývala v rizikové Lombardii, ale pouze na její hranici.

Toto pravidlo už ale v současnosti neplatí a testy je možné provádět komukoli nehledě na to, zda cestoval do rizikové oblasti. Česká republika už má navíc první případ pacientky, která se nakazila přímo na půdě našeho státu.

Testy na nový typ koronaviru podstoupili i další členové rodiny z Prahy 6 – otec, dědeček a tři děti. Výsledky dětí a dědečka jsou negativní, testy otce ale vyšly neprůkazně. Rodina nadále zůstává v karanténě a za dva týdny se bude testovat znovu.

Pěvecké vystoupení ministra zdravotnictví si můžete poslechnout tady:

Zprávy - další články

Doporučujeme