Moře v Egyptě je žraloků plné, cestovní kanceláře o nich mlčí

11. srpna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Tragédie v letovisku Marsá Alam otřásla Českem. Rodina z malé vesnice přišla rázem o otce, který podlehl zraněním po útoku žraloka. Moře jich je ale plné a cestovní kanceláře často své zákazníky nevarují.

 „Byl jsem v Marsá Alam v hotelu Aurora Oriental Bay na podzim roku 2017. Šnorchloval jsem na okraji korálového útesu a žralok plaval v jiné hloubce asi 15 metrů metrů opačným směrem podél dna,“ uvedl jeden z českých klientů pro idnes.cz.

„Jediné relevantní informace se člověk dozví jen od místních. Občas zazní i něco od plavčíků. Když jsem loni odjížděl na letiště, místní průvodce mě upozornil na případ turistky z Rakouska. Řekl, že žraloci prostě občas útočí, jen se o tom moc nemluví,“ uvedl turista.

Cestovky často před žraloky a podobnými predátory nevarují. “Je zcela zřejmé, že v moři jsou predátoři a pokud lidé cestují do zemí kde jsou ve vodě ryby, je určitá pravděpodobnost, že se událost tohoto typu bude opakovat, kdekoliv, i v Chorvatsku,“ uvedl pro iDNES.cz mluvčí společnosti Invia Michal Tůma.

Zprávy - další články

Doporučujeme