Musk požádal o zamítnutí žaloby, kterou na něj podal zachránce thajských chlapců. Označil ho za pedofila

28. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / elonmuskofficiall

Americký podnikatel Elon Musk požádal soud v Kalifornii, aby zamítl žalobu, kterou na něj kvůli údajné pomluvě podal britský jeskyňář Vernon Unsworth, jenž se letos v létě podílel na záchraně 12 mladých fotbalistů a jejich trenéra ze zatopené jeskyně v Thajsku. Musk v červenci Unswortha na svém twitterovém účtu označil za pedofila.

Žádost o zrušení žaloby podle agentury AP tvrdí, že “veřejnost od začátku věděla, že Muskovy urážky nebyly míněny jako konstatování skutečnosti”. Spor s Unsworthem začal poté, co záchranáři odmítli plán využít k vysvobození chlapců a trenéra z jeskyně miniponorku navrženou Muskovou vesmírnou firmou SpaceX.

Musk je rovněž zakladatelem a generálním ředitelem výrobce elektromobilů Tesla. Jeho chování však v letošním roce vzbudilo pochybnosti o tom, zda je stále tou pravou osobou, která by měla automobilku řídit.

Značnou mediální pozornost vzbudilo například letošní Muskovo vystoupení v internetovém pořadu s komikem Joem Roganem, ve kterém šéf Tesly krátce kouřil směs údajně obsahující marihuanu. Musk se letos rovněž dostal do konfliktu s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) kvůli svým výrokům o plánech na stažení Tesly z burzy.

Zprávy - další články

Doporučujeme