Muslimka se stala první ženou, která v anglické soutěži Miss místo bikin oblékla neopren

22. července 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj. Facebook / Aysha Khan

Jednadvacetiletá studentka Aysha Khan z Blackburnu zatřásla s britskou soutěží Miss krásy. Jako první asiatka zvítězila v soutěži Miss Lancestershire a automaticky postoupila do Miss England. I v této soutěži však otřásla zažitými pořádky. Jako první dívka odmítla obléci bikiny a přesto se probojovala do finálové dvacítky.

Aysha Khan (21) v současnosti přepisuje zažitá pravidla britských soutěží Miss. Když se přihlásila do soutěže Miss Lancestershire, nejen že se jí hned podařilo zvítězit, ale stala se i první asiatkou, která titul získala. Po vítězství automaticky postoupila do rozsáhlejší Miss England, ve které se utkávají oblastní vítězky z Anglie.

Proslulou disciplínou, kterou musí soutěžící absolvovat, je i promenáda nebo focení v plavkách. Ačkoli byla disciplína dobrovolná, Aysha o ni nechtěla přijít. Ukazovat své tělo v bikinách ovšem odmítla. Oblékla si proto neopren a disciplíny se zúčastnila stejně, jako její kolegyně. Stala se tak historicky první dívkou v soutěži, která místo v plavkách soutěžila v neoprenu.

A zjevně jí tato odlišnost přinesla štěstí. Ze 49 soutěžících se totiž probojovala do finálové dvacítky. “Nevzít si na sebe bikiny neznamená, že nejsem sebejistá ohledně mého těla. A nevzala jsem si na sebe neopren jen proto, že mě mé náboženství omezuje,” uvedla dívka pro The Sun. Nejdůležitější je podle ní osobní pocit.

Objevily se však i rasistické a nenávistné reakce a někteří lidé na dívku drsně útočili. “Ve srovnání s tím pozitivním, toho negativního bylo velmi málo, takže se snažím se na to moc nesoustředit,” svěřila se.

Zábava - další články

Doporučujeme